Rots en Water training

Wat is Rots en Water?

De psychofysieke training Rots en Water is een evidence based training die al jaren een vaste plek inneemt binnen het onderwijs en de zorg. Verschillende onderzoeken hebben het nut van deze training bewezen. Het is dan ook niet voor niets dat het internationaal al jaren wordt ingezet om kinderen en volwassenen te laten groeien op het gebied van sociale vaardigheden en weerbaarheid. 

Rots en Water gaat om leren door te doen, door te ervaren en te ontdekken wie jij bent en wat jouw kwaliteiten zijn. De training is zelfbeeld versterkend en zet je in je kracht waardoor je weerbaarder bent voor de wereld om hem heen.    

Wat leer je tijdens een Rots en Water training?

  • Voor jezelf opkomen.
  • Je boosheid beheersen
  • Verstandige keuzes maken tussen ‘Rots’ en ‘Water’ zijn
  • Beter contact maken met anderen
  • Meer zelfvertrouwen.
  • Meer focus

Hoe werkt het?     

Zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfreflectie zijn de drie belangrijke pijlers van Rots en Water. De spellen en fysieke oefeningen die we doen worden afgewisseld met momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Spelenderwijs leer je met de ander samen te werken, grenzen te stellen en  jezelf te beheersen. Er ontstaat verbondenheid en je leert anderen en jezelf beter te begrijpen en te respecteren. Door middel van het werkboek en contact met ouders/verzorgers (en evt. leerkrachten) wordt er vervolgens een transitie gemaakt naar de wereld buiten de training. 

De training is zowel individueel als in groepsverband te volgen. De individuele trainingen worden in overleg met kind en ouders op maat gemaakt.